Uwielbiam organizować imprezy rodzinne. Trochę trzeba się nagimnastykować
przy organizacji, ale warto. Zawsze mam satysfakcję. W tym roku połączyłam urodziny
chłopaków i wyprawiłam jeden wielki, niedzielny, polski obiad. Dorosłych 14, dzieciaków
4.
Gości miałam od piątku wieczór, więc i przygotowań było
więcej niż zwykle. Tym razem wzięłam się na sposób i pogotowałam w tygodniu i zamroziłam.
Wszystkim gościom serdecznie dziękuję.
No i moim chłopcom 100 lat!!
Menu obiadowe
Szare kluchy – tradycyjne poznańskieGotowane ziemniaki z koperkiem – dla tradycjonalistów
Zielona sałatka z brokułami i szparagami z prażonymi płatkami migdałów
Sałatka moja ulubiona – zielone sałaty z kukurydzą i pomidorem
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Klasyczne polskie zawijańce wołowe
Kolorowe kotleciki z papryką i piersią z kurczaka
Ciemny sos z zawijańców
Młoda kapusta
Zupa cebulowa z kleksem śmietanowym z grzankami
Szaszłyki warzywna w kawałkami kurczaka
Surówka ze świeżych warzyw na sałacie
Gotowane zielone szparagi prosto z pola z bułką tartą
Browarek
Komentarze
Prześlij komentarz