Tą potrawę podpatrzyłam u koleżanki. Niby wpadłem tylko na
poranną kawę, a u niej już obiadek gotowy do pieczenia. Nie byłabym sobą, gdyby
nie zwróciła na to uwagi i nie zapytała co to, dla kogo i co jest w środku.
Koleżanka podsumowała krótko "Moi to lubią". No to jak Jej to lubią, to pewnie i Moi polubią.
Przepis banalny i naprawdę szybkie i smaczne danie. Zrobiłam je w dwóch wersjach. Wersja oryginalna jest z majonezem, wersja z musztardą jest bardziej light i ostrzejsza.
Potrzebne będą:
2 pory
2 piersi z kurczaka
Majonezem lub musztarda
Żółty ser
Wegeta
Układamy warstwowo: pokrojony w tatarki lub pół talarki por (białe części);
pokrojone w plastry piersi kurczaka;
na to warstwę majonezu lub musztardy (ilość wg. uznania i
upodobania)
Koleżanka podsumowała krótko "Moi to lubią". No to jak Jej to lubią, to pewnie i Moi polubią.
Przepis banalny i naprawdę szybkie i smaczne danie. Zrobiłam je w dwóch wersjach. Wersja oryginalna jest z majonezem, wersja z musztardą jest bardziej light i ostrzejsza.
Potrzebne będą:
2 pory
2 piersi z kurczaka
Majonezem lub musztarda
Żółty ser
Wegeta
Układamy warstwowo: pokrojony w tatarki lub pół talarki por (białe części);
pokrojone w plastry piersi kurczaka;
teraz "wegetujemy";
i ostatnia warstwa -
starty na grubych oczkach żółty ser.
I do piekarnika na jakieś 40 minut.
Zapiekanka ze zdjęcia trochę za długo była w piekarniku, ale dzięki temu ser był fantastycznie chrupiący ;-)
Zapiekanka ze zdjęcia trochę za długo była w piekarniku, ale dzięki temu ser był fantastycznie chrupiący ;-)
Szybkie, naprawdę smaczne i sycące. Jutro zamiast kurczaka
użyję ryby.
Smacznego
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz